Skip to main content

Commaxx Kerkrade: duurzame en slimme lichtmanagement oplossing

Een multifunctioneel slim verlichtingssysteem voor deze wereldspeler op het gebied van consumenten elektronica.
  • Kerkrade
  • Smart control, Smart gateway
  • Smart industry
Bekijk de state-of-the-art Smart Lighting oplossing bij Commaxx, waar duurzaamheid en gebruiksgemak hand in hand gaan voor een betere werkomgeving
111
Gebieden
20.000
m2
Kantoor en logistiek
Applicatie

Over het project

De uitdaging

Commaxx, een toonaangevende speler op het gebied van consumentenelektronica, zet sterk in op duurzaamheid en gebruiksgemak. Voor hun nieuwe bedrijfslocatie was het cruciaal dat deze waarden werden weerspiegeld in zowel de kantoorruimtes als de logistieke hal.

Smart Lighting

Het gehele pand is uitgerust met DALI-gestuurde verlichting, waardoor een efficiënte en flexibele verlichtingsbeheer mogelijk is. Deze slimme verlichtingsoplossing maakt het mogelijk om de verlichting zowel centraal als per ruimte aan te sturen, wat bijdraagt aan een optimale werkomgeving. Het systeem is ontworpen om zowel energie-efficiënt als gebruikersvriendelijk te zijn, en ondersteunt Commaxx in hun streven naar een duurzamere bedrijfsvoering.

Slimme sensoren

In zowel het kantoor als de logistieke hal zijn geavanceerde multifunctionele smart sensoren geïnstalleerd. Deze sensoren dragen bij aan een energiebesparing van nog eens 30% bovenop de besparingen door LED-verlichting alleen. De sensoren detecteren aanwezigheid en passen de verlichting automatisch aan, waardoor onnodig energieverbruik wordt voorkomen.

Smart Gateway voor beheer op afstand

Gezien de locatie van het pand in Kerkrade, in het uiterste zuiden van Nederland, is een Smart Gateway geïnstalleerd voor veilige en directe toegang tot de installatie. Dit maakt het mogelijk om op afstand service en support te bieden, wat essentieel is voor het onderhoud en de continuïteit van de systemen.
  • Bekijk de state-of-the-art Smart Lighting oplossing bij Commaxx, waar duurzaamheid en gebruiksgemak hand in hand gaan voor een betere werkomgeving Bekijk de state-of-the-art Smart Lighting oplossing bij Commaxx, waar duurzaamheid en gebruiksgemak hand in hand gaan voor een betere werkomgeving