Skip to main content

Sligro: energie management systeem voor het grootste laadplein van Nederland

Energie management systeem voor het grootste laadplein van Nederland voor elektrische vrachtwagens.
  • Sligro Amsterdam
  • Smart energy, Smart gateway
Energie management systeem voor sligro door ysmart
36
laadplaatsen

Over het project

Slimme oplossingen voor groeiende energievraag

Vraagstukken rondom energiemanagement worden steeds frequenter, maar we staan klaar om deze uitdagingen aan te gaan, en belangrijker nog, op te lossen met een gezonde dosis slimme energie. Lees verder om te ontdekken hoe William Haverhals samen met ABB Ability de Sligro Food Group heeft bijgestaan bij het realiseren van het grootste laadplein van Nederland.

Efficiënt laden met slimme software

Het laadplein van de Sligro Food Group is uniek omdat het niet noodzakelijk is om evenveel laadpalen als vrachtwagens te hebben. Dankzij geavanceerde software kunnen we bepalen welke vrachtwagens prioriteit hebben voor opladen op basis van factoren zoals batterijpercentage en de geplande route voor de volgende dag. Hierdoor kunnen sommige vrachtwagens dagelijks worden opgeladen, terwijl andere om de dag kunnen laden, afhankelijk van hun routebehoeften.

Optimaal gebruik van hernieuwbare energie

De vrachtwagens worden ’s nachts opgeladen wanneer de meeste stroom beschikbaar is. Het ultieme doel is om zoveel mogelijk vrachtwagens te laden met zelf opgewekte zonnestroom. In 2024 staat de installatie van een grote accu gepland op het laadplein, waar de overdag opgewekte zonnestroom kan worden opgeslagen voor later gebruik. Met deze aanpak wordt duurzaamheid bevorderd en wordt het laden van vrachtwagens geoptimaliseerd voor maximale efficiëntie en minimalisatie van het energieverbruik.
  • Energie management systeem voor sligro door ysmart Energie management systeem voor sligro door ysmart
    • “Dankzij slimme software kunnen we bepalen welke vrachtwagens wel opgeladen moeten worden en welke vrachtwagens nog een dag kunnen doorrijden.”