Skip to main content

Vriend: vernieuwing van bestaande KNX gebouwautomatisering

Een compleet nieuwe KNX aansturing voor de klimaatinstallatie.
  • Coevorden
  • Smart control, Smart gateway
eavanceerd en duurzaam: Een blik op de vernieuwde KNX-gebouwautomatisering van Vriend. Dit systeem regelt alles van energie-efficiënte verlichting tot slimme klimaatbeheersing, waardoor het pand van Vriend het toonbeeld van moderne werkplektechnologie en comfort is.
Smart analyse
Inzicht door data analyse met de smart gateway
KNX expertise
Opbouw van volledige nieuwe logica en programmering
Visualisatie in Ysmart-stijl
Nieuwe visualisatie met realtime data inzichten

Over het project

De uitdaging

Vriend, een vooruitstrevend bedrijf, streefde ernaar om hun bestaande kantoorpand niet alleen om te vormen tot een voorbeeld van duurzaamheid, maar ook tot de beste werkplek. De bestaande gebouwautomatisering voldeed niet meer aan de hedendaagse eisen van efficiëntie en flexibiliteit. Het doel was om een omgeving te creëren die technologisch geavanceerd en optimaal comfortabel is voor alle gebruikers, waardoor het pand een echt visitekaartje van het bedrijf zou worden.

De oplossing

De oplossing lag in een alomvattende upgrade van het KNX-automatiseringssysteem, wat de ruggengraat vormt voor de slimme technologie in het gebouw. Ysmart® heeft een grondige analyse uitgevoerd van de bestaande installaties en op basis daarvan een nieuw ontwerp en logica ontwikkeld die beter aansluiten bij de moderne eisen van gebouwbeheer. De implementatie omvatte het opnieuw programmeren van het systeem met geavanceerde software die in staat is om verschillende nieuwe functies te ondersteunen: – Dynamische verlichtingsscenario’s, afgestemd op de natuurlijke lichtinval en de aanwezigheid van medewerkers. – Energiebeheer, waarbij het systeem de energieconsumptie optimaliseert door middel van intelligente naregelingen en automatische aanpassingen op basis van het werkelijke gebruik. – Gebruikersvriendelijke visualisatie tools, waarmee werknemers zelf instellingen kunnen aanpassen via eenvoudige interfaces, wat bijdraagt aan een hogere tevredenheid en productiviteit.

Het resultaat

Het vernieuwde systeem heeft niet alleen geleid tot een aanzienlijke verbetering van de energie-efficiëntie en verlaging van de operationele kosten, maar heeft ook de interactie van medewerkers met hun werkomgeving verbeterd. Het gebouw van Vriend is nu een toonbeeld van hoe technologische innovatie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan om een inspirerende en comfortabele werkomgeving te creëren.
  • eavanceerd en duurzaam: Een blik op de vernieuwde KNX-gebouwautomatisering van Vriend. Dit systeem regelt alles van energie-efficiënte verlichting tot slimme klimaatbeheersing, waardoor het pand van Vriend het toonbeeld van moderne werkplektechnologie en comfort is. eavanceerd en duurzaam: Een blik op de vernieuwde KNX-gebouwautomatisering van Vriend. Dit systeem regelt alles van energie-efficiënte verlichting tot slimme klimaatbeheersing, waardoor het pand van Vriend het toonbeeld van moderne werkplektechnologie en comfort is.
    • “Nu is mijn droom van 365 dagen per jaar optimaal binnenklimaat eindelijk waargemaakt!”
      Tom van Engelen, directeur Vriend BV