Skip to main content

Bernadettebos: energiemanagement als oplossing voor netcongestie

Optimaliseren van energieverbruik vanwege netcongestie
  • Neede
  • Smart energy, Smart gateway
  • Smart healthcare
Ontdek hoe het Bernadettebos kindercentrum duurzaamheid en efficiëntie combineert met onze Smart Energy-oplossing. Deze innovatie reguleert het energieverbruik door apparaten te beheren op basis van prioriteit, waardoor comfort voor kinderen met een verstandelijke beperking gewaarborgd blijft, terwijl energiekosten en ecologische impact worden geminimaliseerd. Een perfecte harmonie tussen zorg en natuur.
Smart
Energie management systeem
Beheer
Smart Gateway

Over het project

Slim energiebeheer voor Bernadettebos

In Bernadettebos, een woonvoorziening voor kinderen met een verstandelijke beperking, staat slim energiebeheer centraal. Door de complete installatie aan te sturen op basis van beschikbare energie en prioriteit, wordt comfort gehandhaafd en energieverbruik geminimaliseerd, zelfs in situaties van hoge vraag.

Uitdagingen in energiecapaciteit overwinnen

Bij de bouw van Bernadettebos bood de netbeheerder slechts een aansluiting van 3 x 80 Amp aan, terwijl de benodigde installatiecapaciteit 3 x 160 Amp was. Dit vormde een uitdaging die creatieve oplossingen vereiste om te overwinnen en de toekomstige energiebehoeften van het kindercentrum te waarborgen.

Samenwerking en prioriteiten stellen

Door nauwe samenwerking en het stellen van prioriteiten in processen slaagden we erin deze uitdaging aan te gaan. Een treffend voorbeeld is de coördinatie tussen keukenactiviteiten en het gebruik van elektrische apparaten zoals wasmachines. Dankzij slimme technologie kunnen apparaten tijdelijk worden uitgeschakeld om de energiecapaciteit te handhaven voor processen die op dat moment prioriteit hebben.

Duurzame oplossingen voor een groene toekomst

Met de implementatie van de Smart Energy-oplossing hebben we niet alleen een technische uitdaging overwonnen, maar ook een duurzame en efficiënte oplossing geboden die het comfort van de bewoners en medewerkers maximaliseert.
  • Ontdek hoe het Bernadettebos kindercentrum duurzaamheid en efficiëntie combineert met onze Smart Energy-oplossing. Deze innovatie reguleert het energieverbruik door apparaten te beheren op basis van prioriteit, waardoor comfort voor kinderen met een verstandelijke beperking gewaarborgd blijft, terwijl energiekosten en ecologische impact worden geminimaliseerd. Een perfecte harmonie tussen zorg en natuur. Ontdek hoe het Bernadettebos kindercentrum duurzaamheid en efficiëntie combineert met onze Smart Energy-oplossing. Deze innovatie reguleert het energieverbruik door apparaten te beheren op basis van prioriteit, waardoor comfort voor kinderen met een verstandelijke beperking gewaarborgd blijft, terwijl energiekosten en ecologische impact worden geminimaliseerd. Een perfecte harmonie tussen zorg en natuur.