Skip to main content

Het grootste laadplein van Nederland voor elektrische vrachtwagens

  • Sligro Amsterdam

  • Smart Energy

36 laadplaatsen
omvang
Credo

Groen rijden én groen laden!

“Dankzij slimme software kunnen we bepalen welke vrachtwagens wel opgeladen moeten worden en welke vrachtwagens nog een dag kunnen doorrijden.”

Vraagstukken rondom energie management krijgen we steeds vaker, die uitdaging gaan we graag aan én nog belangrijker, die lossen we op met een gezonde dosis smart energy 😉

Lees hieronder hoe William Haverhals samen met ABB Ability de Sligro Food Group heeft geholpen om het grootste laadplein van Nederland te realiseren.

En er is iets unieks aan dit laadplein. Het is namelijk niet nodig om evenveel laadpalen als vrachtwagens te hebben. Dankzij slimme software kunnen we bepalen welke vrachtwagens wel opgeladen moeten worden en welke vrachtwagens nog een dag kunnen doorrijden. Dit heeft te maken met het batterijpercentage en de route voor de volgende dag. Sommige vrachtwagens moeten elke dag opgeladen worden, omdat ze elke dag een lange route moeten rijden. En andere vrachtwagens kunnen om de dag laden, omdat ze een lange en een korte route kunnen rijden.

De vrachtwagens worden ’s nachts opgeladen, omdat dan de meeste stroom beschikbaar is. Het uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk vrachtwagens te laden met eigen opgewekte zonnestroom. In 2024 gaan we een grote accu plaatsen op het laadplein waar we de zelf opgewekte zonnestroom van overdag kunnen opslaan.