Skip to main content

Zorginstelling De Venloene: snelle en naadloze upgrade met KNX

De perfecte woon- zorgomgeving voor lieve oude mensen
  • Loon op Zand
  • Smart control, Smart gateway
  • Smart healthcare
Moderne zorg in actie: Het vernieuwde smart control systeem van KNX in gebruik, waardoor de woon- en zorgomgeving veiliger en comfortabeler wordt voor onze senioren
100
appartementen
12
buslijnen
1/3
Oude componenten herbruikt

Over het project

Projectoverzicht:

In een ambitieus project gericht op het verbeteren van de woon- en zorgomgeving voor ouderen, stond Ysmart® voor de uitdaging om binnen slechts drie weken een volledige installatie van een nieuw smart control systeem te implementeren, zonder de dagelijkse activiteiten van bewoners en zorgpersoneel te verstoren.

De oplossing

Met behulp van de bestaande infrastructuur en hergebruik van een derde van de oude componenten, heeft Ysmart® een geavanceerd smart control systeem geïmplementeerd. Dit systeem biedt: – Centrale bediening van verlichting in algemene ruimtes, wat niet alleen energie-efficiëntie verbetert maar ook het beheer vereenvoudigt. – Verbeterde veiligheidsmaatregelen, met automatisch bediende toegangsdeuren en contacten die ongeautoriseerde toegang voorkomen. – Individueel gestuurde verlichting in elke woon-zorgkamer, aangepast aan de behoeften van elke bewoner voor maximaal comfort. – Kookplaatbeveiliging in elke kamer om ongelukken te voorkomen en de veiligheid te verhogen.

Het resultaat

De installatie was succesvol en binnen het strakke tijdskader afgerond, met minimale verstoring voor de dagelijkse routine van de bewoners. Het vernieuwde systeem verbetert niet alleen de levenskwaliteit van de bewoners door verhoogde comfort en veiligheid, maar het zorgt ook voor een efficiënter beheer van het zorgcomplex.
  • Moderne zorg in actie: Het vernieuwde smart control systeem van KNX in gebruik, waardoor de woon- en zorgomgeving veiliger en comfortabeler wordt voor onze senioren Moderne zorg in actie: Het vernieuwde smart control systeem van KNX in gebruik, waardoor de woon- en zorgomgeving veiliger en comfortabeler wordt voor onze senioren