Skip to main content

Kamaraet: innovatieve alarmoplossing via KNX integratie

Veiligheid boven alles voor jonge bewoners
  • Bladel
  • Smart gateway
  • Smart healthcare
De vernieuwde veiligheidsinstallatie bij Kamaraet in actie: Een KNX taster gebruikt als alarmknop, waarmee het personeel direct gewaarschuwd wordt bij noodgevallen, zorgt voor een veilige en betrouwbare omgeving voor de bewoners.
10
Zorgwoningen
Centraal
Alarmering
KNX
integratie

Over het project

De uitdaging

Kamaraet, een kleinschalig zorginitiatief voor mensen met een beperking, zocht naar een betrouwbare oplossing om in geval van calamiteiten snel en effectief alarm te kunnen slaan. Het was cruciaal dat het personeel op elk moment eenvoudig alarm kon maken om de veiligheid van de bewoners te waarborgen.

De oplossing

De volledige installatie bij Kamaraet is uitgevoerd met behulp van KNX-technologie. Via de Smart Gateway hebben we een robuuste verbinding tot stand gebracht die de basis vormt voor de nieuwe alarmfunctionaliteit. We hebben de KNX tasters in elk zorgappartement geprogrammeerd met een dubbele functie: naast de standaard bediening kan door het indrukken van de knop voor drie seconden direct een alarm worden geactiveerd dat wordt verstuurd naar de mobiele telefoons van het aanwezige personeel.

Verbeterde veiligheid

Deze aanpak verhoogt niet alleen de reactiesnelheid bij incidenten, maar versterkt ook het gevoel van veiligheid en vertrouwen onder zowel bewoners als personeel. De toevoeging van deze alarmfunctie is een sleutelcomponent in de strategie om een veilige leefomgeving te creëren.

Beheer en inzicht

De installatie wordt ondersteund door krachtige beheersoftware, die niet alleen realtime updates van de systeemstatus biedt, maar ook gedetailleerde rapporten over de activiteiten en historie van de alarmmeldingen. Dit inzicht stelt Kamaraet in staat om voortdurend de veiligheidsmaatregelen te evalueren en te optimaliseren.
  • De vernieuwde veiligheidsinstallatie bij Kamaraet in actie: Een KNX taster gebruikt als alarmknop, waarmee het personeel direct gewaarschuwd wordt bij noodgevallen, zorgt voor een veilige en betrouwbare omgeving voor de bewoners. De vernieuwde veiligheidsinstallatie bij Kamaraet in actie: Een KNX taster gebruikt als alarmknop, waarmee het personeel direct gewaarschuwd wordt bij noodgevallen, zorgt voor een veilige en betrouwbare omgeving voor de bewoners.